pátek 30. ledna 2015

Krémová zeleninová polévka s cizrnou

Krásný pátek! Krémové polévky jsou naše oblíbené. I když to nevypadá, jsou velmi variabilní. Dnes jsme si doma připravili krémovou polévku z mrkve, řapíkatého celeru a cizrny. Krémová polévka by šla zjemnit i troškou smetany, ale já tentokrát zvolila odlehčenější verzi bez smetany.


Suroviny:

3 lžíce olivového oleje, 4 stonky řapíkatého celeru, 2 větší mrkve, šťáva z citronu, sůl, čerstvě mletý pepř, 1/2 plechovky cizrny


Nejprve si v hrnci rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, řapíkatý celer si nakrájíme na kousky a mrkev na půlkolečka. Zeleninu na oleji zprudka osmahneme do zlatova a zalijeme litrem vody a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem. Vaříme, dokud není zelenina měkká. Poté přidáme 1/2 plechovky cizrny a zakápneme troškou citronové šťávy a necháme ještě prohřát. Poté tyčovým mixerem důkladně rozmixujeme na hladký krém. Můžeme zjemnit smetanou, dochutíme solí a podáváme s osmahnutými krutonky, případně se snítkou kopru.











Krásný nadcházející víkend!


Vaše Radka


2 komentáře:

  1. Radu, ta vypadá moc dobře, je to bleskovka, ráda tvůj recept využiju!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já mám krémové polévky ráda i proto, že jsou rychlé :-) Měj se hezky! Radka

      Vymazat