neděle 23. srpna 2015

Kuřecí závitky se šunkou serano, listovým špenátem a bramborovo-celerové pyré

Krásné odpoledne!


Občas ochutnáte v restauraci něco,
 co vás nadchne svou chutí a máte chuť si to vyzkoušet doma sami. 
Tak tomu je i u mých oblíbených závitků 
a o dovolené jsem poprvé ochutnala i celerové pyré, 
které mě nadchlo.
 Mé nadšení sice moc nesdílel manžel, 
zato dětem chutnalo moc. 
Manžel je v jídle spíše konzervativnější typ,
 takže tam to byl spíše pokus, 
jestli mu zachutná :-)
Pokud ale rádi zkoušíte pokrmy, 
které jsou něčím inovované, 
bramborové pyré určitě doporučuji. 
Je na jednu stranu jemné,
 ale s výraznější chutí.
 Zvažovala jsem i přidání parmazánu, 
ale nakonec to byla varianta bez sýru.
Rozpis bude na 4 porce.


Suroviny:


Závitky:

4 kuřecí prsa, balení šunky serano, 6 stroužků česneku, pesto z medvědího česneku, 220 g mraženého listového špenátu, sůl, čerstvě mletý pepř, menší cibule, olivový olej, hladká mouka


Pyré:

1 větší celer, cca 6 brambor (poměr brambor a celeru by měl být cca stejný), smetana ke šlehání, sůl



Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na stejně veliké kousky.
 Dáme do vody, osolíme a dáme vařit. 
Jakmile zelenina změkne, 
zcedíme vodu a rozmixujeme ponorným mixerem do hladka. 
Poté zašleháme podle potřeby smetanu ke šlehání a osolíme.

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme 
a z obou stran naklepeme a osolíme a opepříme.
  3 stroužky česneku prolisujeme
 a každé prso z jedné strany pomažeme. 
Poté na každé prso dáme lžičku pesta a rozetřeme.
 Poklademe plátky šunky serano.
V kastrolu podusíme listový špenát a osolíme. 
Špenát dáme na šunku, zavineme a spíchneme párátky.
Na pánvi si rozpálíme olivový olej 
a závitky na něm zrpudka ze všech stran do zlatova osmahneme.
Poté dáme závitky z pánvičky, 
na pánev přidáme na drobounko nasekanou cibuli a osmahneme do zlata.
 Poté vložíme zpět závitky, podlijeme cca čtvrt litrem vody,
 přidáme 3 stroužky prolisovaného česneku 
a pod pokličkou dusíme do změknutí. 
V průběhu dušení kontrolujeme, 
aby se voda nevyvařila, případně ještě podlijeme. 
Jakmile jsou závitky měkké, vyjmeme je z pánvičky 
a sůsek zaprášíme hladkou moukou a chvilinku provaříme,
 případně dochutíme solí.








Přeji vám krásný zbytek víkendu a doufám,
 že příští týden prožijete v klidu a pohodě!


Vaše Radka

3 komentáře:

  1. Tak tenhle recept vypadá naprosto báječně :) Kuřecí maso miluju a špenát také. Určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Radu, závitky dělám vlastně stejně, jen ještě přidávám mozzarellu, někdy sušený rajčata...
    A to pyré - u nás je konzervativec v jídle Adam, s ním musím opatrně :o)
    Měj hezké pondělí, Helena

    OdpovědětVymazat